Skypio

De bedrijfsnaam Skypio is afkomstig van de Romeinse veldheer Scipio. Volgens het voornaamwoordenboek is de naam Sipke afgeleid van deze Romeinse naam. De naam is gemoderniseerd tot Skypio.nl

Deze veldheer stond voor een kundig en goed veldheer die alle veldslagen heeft gewonnen. Hij is ook degene die Hannibal heeft verslagen. Na zijn leger carriere bleek dat hij in de politiek minder succes had. Zijn kwaliteiten waren vooral uitvoerend aanwezig. Dit kenmerkt ook het bedrijf Skypio. Aanpakken zonder veel poespas.

Scipio

Publius Cornelius Scipio Africanus (236 - 183 v.Chr.) was een Romeinse generaal en politicus die in de Tweede Punische Oorlog op jonge leeftijd oorlog voerde in Spanje en uiteindelijk Hannibal in Afrika versloeg. Hij was eenmaal censor, twee maal consul en twaalf maal princeps senatus (eerste van de senaat). Ondanks de vele ambten die hij heeft bekleed kon hij zich als politicus niet handhaven en moest onder druk van figuren als Cato zich terugtrekken uit het politieke leven. Zijn militair genie (hij is nooit verslagen in een veldslag) en overwinning op Hannibal maken hem een der grootste veldheren ooit.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Publius_Cornelius_Scipio_Africanus_maior